m_bus_Svishtov

m_bus_Svishtov

"М-Бус" с ново разписание Бургас - Карнобат

с касови апарати и вместо билет ще получават касова бележка. Това почти финализира  въвеждането на фискалните устройства по направленията на "М-Бус".

"Новото разписание не променя значително интензитета на курсовете. То е съобразено с изискването за едночасов интервал между тях, което е залегнало в областната транспортна схема. Сутрин автобусите за и от Карнобат ще тръгват в 07:00 часа, а след това ще се изпълняват на 45 минути - от 7:45ч. до 16: 45 часа. Вечер последните два ще са в 17:30 ч. и 18:30 ч. Изключенията се налагат,  защото сутрин линията е по-натоварена и има повече пътници, които бързат за работа. Същото е и вечер", каза Румен Христов – управител на "М-Бус".

От следващата седмица служителите на транспортната фирма по направлението ще започнат да се подготвят за работата с касовите  апарати. В продължение на две седмици те ще тренират с  устройства, които не са фискализирани, а от 1 декември ще започне и действителната работа с тях. Това се прави, за да има гладък преход  и персоналът да свикне по-бързо.

След 1 декември остават само още две направления, по които предстои "М-Бус" да въведе касови апарати – Айтос и Слънчев бряг. Това най-вероятно ще стане до края на годината, ако гратисният период не бъде удължен.

От превозвача напомнят, че от  първи ноември е в сила и новото  разписание по линията Бургас – Поморие. Курсовете по него се изпълняват на всеки кръгъл час от 07:00 ч. до 20:00 ч.