Магическият реализъм в картините на Нели Ценова създава колорит в "Неси" Валери Ценов. Двамата обаче са различни като стил и светоусещане.

 

Нели Ценова определя платната си като хармонични и спонтанни, а стила си като магически реализъм, който има своите почитатели дори и във виртуалното пространство. Картините й разказват история, която вижда насън. "Те се раждат във вътрешното ми зрение", споделя авторката. Двамата със съпруга й са близки като усещане към света и са едно от малкото хармонични двойки в средите на художниците. "Работим отделно, но много често искаме да споделим нарисуваното един с друг. Наскоро се завърнахме от Париж и ще правим обща изложба. Но в нея всеки ще покажа своя поглед към града", обяснява авторката.

Нели Ценове се изненадала, когато случайно открива репродукции на картините си в различни блогове в интернет. Хората си ги препращали един на друг и пишели коментари под тях без да познават лично авторката. "Останах много приятно изненадана от това. Хората се вълнуват от това, което рисувам. Често чета и преживяното от тях, след като са видели мои картини. Смятам, че и бъдещето на общуването между художника и зрителя ще е в интернет", допълва художничката.