Малчугани мерят сили в турнир по стрийтбол и бургаското детско заведение.

 

Празникът ще включва и мини спортни състезания в шесте групи на детската градина. Особен акцент в реализацията на спортната изява е новата визия на спортната площадка на ЦДГ "Вълшебство". Децата ще се състезават на модерни и изключително атрактивни съоръжения - изградени върху изкуствена тревна настилка баскетболни табла, които са авторско решение и са единствени по рода си в страната.

Инициативата се реализира с партньорството между нестопанска организация "Обществена инициатива" и градината. Целта е да бъде възродена една добра традиция –повишаване на спортно- физическата култура на подрастващите. Идеята на организаторите е съобразена и с програмите на Световната здравна организация, които предвиждат допълнително формиране на активен двигателен режим на живот и съответна здравна култура, особено при децата от предучилищна възраст. Главната цел е образованието, като компонент на здравната култура, да бъде насочено към формиране на необходимите здравни знания, умения, навици, а възпитанието, като втори компонент – насочено към формиране на здравно поведение.

Този път в прeдстоящата спортна инициатива ще се включат и родителите, които под ръководството на учителите и съвместно с децата ще се впуснат в отборната спортна надпревара . За целта педагозите са разработили спортно-състезателни игри, като част от тях имат и забавен елемент. Участие ще вземат и част от футболистите на "Черноморец".

Така педагозите от ЦДГ "Вълшебство" ще покажат на практика как се реализират задачите по отношение на укрепване и закаляване на децата, развитие на физическите качества и дееспособност, формиране на умения и изграждане на мотивация за самостоятелна двигателна дейност.

Празникът няма да мине и без изненади, като една от тях талисманът Боли-Болчо. Състезанието ще завърши с турнир по народна топка между учители и родители.