DSCF7627

DSCF7627

Малчугани от ЦДГ "Вълшебство" получиха дарение от студент Тодор Енев, който учи стопанско управление. Книжките са на американската издателска къща "Soutwestern Adventage", създадена през 1855 г., и обединяват обучение и забавление в едно. 20-годишният бургазлия е един от участниците в дарителската кампания, която компанията организира и провежда по цял свят.

"През миналото лято участвах в дарителска кампания в Америка и всеки работил по програмата има правото на личен избор да направи дарение. Главната цел на тази програма е книжките да се използват от всички деца, а не просто да стоят и да трупат прах. Затова желанието ми беше, където дам тези книжки, те да бъдат полезни. Избрах родния си град. Видях, че ЦДГ "Вълшебство" е на доста добро ниво и децата ще използват книжките, по които се обучават и американските деца", каза Тодор Енев. 
Книгите са на английски и испански език. Те са много цветни, с много картинки и привличат вниманието на децата. Идеята на програмата е малчуганите едновременно да се забавляват, да трупат знания и да учат английски език чрез игра.
Освен безплатните книжки, във "Вълшебство" бяха зарадвани с още едно дарение от своя съгражданин. Другият уникален подарък, който деца, учители и родители получиха, е безплатна регистрация на акаунти на сайта на компанията - www.skwids.com, където има много занимателни игри, песни, упражнения. Така връзката дете - учител - родител става още по-компактна с повече възможности за работа. 
"Това е един добър повод да приобщим нашите партньори-родителите в съвместната ни работа. Да дадем на децата по много забавен начин допълнителни знания. Покрай обучението, освен всичко останало, да доставим радост и да им помогнем да гледат смело напред в бъдещето. Защото смисълът е в това - работа с новите технологии, новостите, всичко оново което ни дава пълен обем от знания, поднесен разбира се по много интересен и забавен начин", каза директорката на "Вълшебство" Катя Мишева.