Малина Стратиева стана героиня в "Обречена на туризма"

В книгата са публикувани интервюта на журналисти от печатни и електронни издания правени с Малина Стратиева през годините. Основната тема в тях е туризмът и съдбата на най-големия курортен комплекс по нашето Черноморие - Слънчев бряг.

 

"Отдавна исках да направя книгата, като събера тези текстове. Тя е посветена на един човек, който може да бъде малка енциклопедия на туризма. Когато започнах работата по книгата, прочетох всичко написано за Маргарет Тачър. Малина Стратиева няма аналог дори сравнена с Тачър. Тя е личност, която може да променя обстоятелствата", каза Максим Момчилов.

"През годините съм говорила много за туризма и ще продължа за го правя. Защото някои от нещата, които съм изрекла през 2003-та година още не са се случили", сподели Малина Стратиева.

В "Обречена на туризма" са включени интервютата на Анелия Бъклова, Веселин Пренеров, Даниела Георгиева, Десислава Иванова, Диана Саватева, Евгения Джорджева, Женя Атанасова, Йорданка Ингилизова, Катя Николова, Лора Стаматис, Максим Момчилов, Марина Костова, Мария Кехайова, Петьо Костадинов, Румяна Емануилиду, Севдалина Пенева, Стефан Минчев и Цветомира Георгиева. Интервютата с Малина Стратиева са правени в периода 2002-2009-та година.