Мария Сапунджиева играе в полза на хора с увреждания За главната си роля в него тя спечели награда "Икар". За да изиграе ролята си актрисата се е срещала с хора с увреждания, които са й помогнали да влезе в ролята на незрязащата си героиня. Това разказа самата актриса на среща с хора с увреждания в Бургас. Тя ги посети в еко работилницата, която бе отворена наскоро към Бюрото за социално обслужване в града.

 

"Никога не съм планирала наградите. Когато човек върши нещо с любов, нещата сами се нареждат", разказа актрисата. Тя призна, че ролята на Моли Суини е много скъпа за нея, защото й дала възможност да общува по-пълноценно с незрящи хора. Благодарение на тях тя успяла да влезе в кожата на своята незряща героиня Моли. Тогава се родила идеята и тя да направи нещо за тези хора. Така се стигнало до идеята да играе благотворително със своите колеги  и средствата от продадените билети да отидат за незрящите. Засега обаче е осигурена само залата със съдействието на Министерството на културата. Мария Сапунджиева търси спонсори, които са помогнат за начинанието й.

Спектакълът е игран само веднъж в Бургас и актрисата пое ангажимента да направи всичко възможно да гостуват отново в града, за да може и хората с увреждания да го видят.

На срещата тя сподели лични истории свързани с работата й, със семейството и вилата в Ковачевица, за обичта й към двамата й сина.