Мартин Димитров: Десните с един кандидат за кмет

"Отново има натиск към българското правителство този проект да бъде реализиран, макар че хората не го искат, той е неизгоден и представлява риск за българския туризъм", каза още Димитров. Той пристигна в Бургас по повод общинската конференция на СДС, която се провежда днес.

 

"Нашата позиция е същата и по проекта "Белене". Това са проекти без доказана икономическа ефективност, при които разходите са ясни и очевидни, а ползите са съмнителни и виртуални. Но решенията предстоят, битката предстои. Предстои една екологична оценка, която ще бъде дадена за  "Бургас-Александруполис". Ние молим в тази оценка да се направи паралел с последния разлив в Мексиканския залив и всички последствия. За нас този въпрос е много важен и той трябва да бъде решен окончателно", добави още той.

Според Мартин Димитров СДС е много консолидирана, а в Бургас има много добра местна организация, което е предпоставка за добри резултати на следващите местни избори. "СДС се изчисти. Имаше вкарани нарочно хора през годините от бившата "Държавна сигурност". Изчистването стана основно чрез младите хора, които са в ръководството на партията и на национално, и на местно ниво. ДС беше вкарала хора на всякакви нива. Единственото категорично справяне с тези проблеми беше смяна на поколенията", каза още синият лидер.

Относно бъдещите местни избори той заяви, че решението за това кой да бъде кандидат-кметът на сините в Бургас, ще бъде взето от местната организация, без намеса отгоре. "Моята препоръка е – общи действия в дясното пространство и единен кандидат. Синята коалиция плюс, или всички десни партии, решението ще бъде на местната организация, но според мен това е правилната посока", обясни Димитров.

Според СДС имало риск България да последва Румъния, където ДДС бе увеличено от 19% на 24%, ако правителството не се вслуша в предложенията на "Синята коалиция". Сред тях е управлението на бюджетния дефицит, който не бива да става хроничен; орязване на администрацията, което ще доведе до спестени 300 милиона лева; испиране помощта на тютюнопроизводителите. "Не може да има помощ за всички тютюнопроизводители, а за останалите земеделци да няма. Това не е честно. Не може да им даваш 10 години средства, това е очевидна политика в полза на ДПС", категоричен е Мартин Димитров