Кулинарната демонстрация на шеф Севда Димитрова е планирана за 6-ти август

Кулинарната демонстрация на шеф Севда Димитрова е планирана за 6-ти август

Победителят от втория сезон на телевизионното кулинарно шоу "MasterChef" - Севда Димитрова ще приготви брауни с морска сол. Тя ще участва в кулинарната демонстрация на тема "Солта, без която не можем…", която ще се проведе в рамките на второто издание на "Street Food Festival". На живо тя ще покаже как се приготвят гурме рецепти с натуралния продукт от Атанасовско езеро, за да демонстрира как една защитена територия от мрежата "Натура 2000" може да предлага нови гастрономически възможности.

Животът в чужбина, пътуването в различни страни, срещата с различни култури и хора запалва в Севда искрата да експериментира в кухнята. "Кулинарията е необятна територия. Аз уча всеки ден и оставям въображението и сърцето да ме водят!", споделя тя. "Като участник във втория сезон на "MasterChef" и първия вегетарианец в света, спечелил този формат, аз преоткрих кулинарията по нов начин, с много по-голяма сила. Осъзнавам, че съм голяма късметлийка да работя това, което обичам. Имам щастието да работя в собствен ресторант, да експериментирам, уча и приготвям храна така, както на мен ми харесва, без това да ми бъде налагано от някой друг", признана тя.

Кулинарната демонстрация на фестивала е част от кампанията на фондация "Биоразнообразие" - "Щипка сол с кауза".

Атанасовско езеро по уникален начин успява да бъде защитена територия от международно значение, в която поддържането на симбиозата Човек - Езеро в полза на богатото биоразнообразие има важно значение, но в същото време предоставя природни продукти, които се ползват в различни производства. Солта от розовите басейни служи за храна, за пътища и като добавка, включително в известния млечен шоколад от серията "Вкусна дива България".

В кулинарната демонстрация шеф Севда Димитрова ще представи Брауни със солен карамел; Филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; Бърза туршия от червен лук; Туршия от тиквички и краставици, както и Сьомга гравлакс.

Кулинарната демонстрация е на 6-ти август (четвъртък) от 17:45 часа, за да станете част от солената магия в изисканата кулинария.

Галерия