Заявлението може да се изтегли от сайта на Агенцията

Заявлението може да се изтегли от сайта на Агенцията

Майки, които имат право на получаване на месечни помощи за отглеждане на дете и документите им изтичат, не е нужно да излизат от дома си, за да подадат заявление. От 13-ти март в страната е въведено извънредно положение с решение на Народното събрание и се призовават всички да си останат у дома.

Майките трябва само да изтеглят декларация от официалния сайт на Агенцията за социално подпомагане. Всички, необходими документи са поместени в категория "Дейности" - раздел "Семейни помощи":http://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti 

"Мярката е превантивна и цели хората да не излизат, за да не се струпват пред каси и гишета за подаване на декларации", каза директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Бургас Алина Конкьова.

След като попълнят заявлението, те могат да го изпратят по пощата или по куриер на адреса на Агенцията в Бургас - комплекс "Лазур", блок 89, до вх. А. Тези от тях, които имат електронен подпис могат да го сложат на документа и да го пуснат на електронната поща на дирекция "Социално подпомагане" на e-mail: [email protected] 

В същия раздел "Семейни помощи" могат да се намерят и останалите заявления за отпускане на еднократна помощ при бременност, за отпускане на еднократна помощ при раждане, еднократна помощ за отглеждане на близнаци и други.

"Засега не се предвижда удължаване на срока за подаване на декларациите, но майките ще имат срок да ги коригират, ако не са попълнили правилно декларациите", каза още директорът на дирекция "Социално подпомагане".