Бургаският театър ще бъде домакин на два фестивала през октомври, каза директорът Борислав Чакринов. Снимка Лина Главинова

Бургаският театър ще бъде домакин на два фестивала през октомври, каза директорът Борислав Чакринов. Снимка Лина Главинова

"Не крия че съм почитател на джаза. От години мечтая в Бургас да има платформа за джаз фестивал. Намирам че има много общо между джаза и театъра", сподели директорът на драматичен театър "Адриана Будевска" Борислав  Чакринов. Морската драма ще бъде домакин на първото издание на джаз фестивала "Жълтите павета", който ще се проведе на 13 и 14 октомври в театъра. Селекционер на музикалния форум е световноизвестният музикант – кавалджията на планетата Теодосий Спасов. В рамките на два дни феновете на джаза по морето ще се насладят на изпълненията, както на български музиканти, така и на гости от Република Хърватска, Румъния , Гърция, Северна Македония. Във втория ден на фестивала - на 14 октомври на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска" ще свирят Теодосий Спасов - кавал и вокали Влатко  Стефановски - китара и вокал.

"Надяваме се, че "Жълтите павета" ще намери своята публика. Театърът е широко отворен и полага големи усилия джаз фестивала да се случи в Бургас. Заслуга има и Община Бургас, която застана зад проекта", допълни Чакринов.
Още един фестивал ще се проведе през октомври в Бургас. По традиция морската Мелпомена  е домакин на международния фестивал "Ерата на водолея". Той ще върви на 11-ти и 12-ти октомври на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска", допълниха от културния институт.