KryvenC4

KryvenC4

Медиците от Кръвния център във Варна оттеглиха оставките си

за оттеглянето на оставките на специалистите. "Преди всичко решението ни се дължи на жестът, който община Варна направи за нас, с цел финансово подпомагане", съобщи д-р Точкова.

Втората причина е, че специалистите осъзнават важността на работата си и това, че Центърът по трансфузионна хематология-Варна отговаря за кръвта на цял регион в страната. Д-р Точкова посочи още, че при вземането на решението влияние е оказал ангажимента, поет от здравният министър. През предходната седмица министър Десислава Атанасова обеща, че заплатите на екипа на центъра ще бъдат увеличени от 1 януари 2013 година от 17 до 20 %. Тя се ангажира и да бъдат увеличени щатните бройки в Кръвния център, както и да бъде закупена лабораторна апаратура и автомобили за пренасяне на кръв и кръвни продукти.
Припомняме, че 38 от общо 53-ма служители на Центъра по трансфузионна хематология-Варна връчиха едномесечни предизвестия за напускане на 12 ноември, тъй като исканията им, касаещи заплащането и условията на труд, не бяха удовлетворени.

Днес+