141 абитуриенти за последн опрекрачиха прага на бургаската ПГМЕЕ

141 абитуриенти за последн опрекрачиха прага на бургаската ПГМЕЕ

В бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, изпратиха 141 абитуриенти от "Випуск'2022". По традиция всички дванадесетокласници се събраха за последно в класните си стая за последния час на класния ръководител. И след звъня на последния за тях убечен звънец всеки учениците от клас слязоха по стълбите на гимназията заедно със своята класна.

Абитуриенти от шест паралелки завършват тази година Механото. Те са от специалностите - XII "б" - "Мехатроника", XII "г" - "Автотранспортна техника", XII "е" - "Електрообзавеждане на производството", XII "ж" - "Промишлена електроника", XII "з" - "Компютърни мрежи" и XII "и" - "Микропроцесорна техника".

"Днес е един от най-красивите и запомнящи се дни. В навечерието на най-българския празник - 24 май - ден символ на просвещението и силата на суховността, пред Вас се открива един нов свят. Предстои Ви най-голямото приключение - животът! Той ще Ви посрещне с много изненади и трудности, но ние вярваме във Вас, вярваме че ще се справите с всички предизвикателства, защото Ви възпитахме в постоянство и упоритост! Бяхме строги, изисквахме да сте подготвени, с ясното съзнание, че така изграждаме у Вас чувство за отговорност и воля!", каза в приветствието си към абитуриентите директорът на ПГМЕЕ инж. Роза Желева. Тя им пожела "На добър час" и успешно представяне на държавните изпити.

Галерия