Мениджърът на "Несебър" в ръководство на колоездачния съюз

Управителният съвет е подменен наполовина, което е главната причина Енчев да се върне в него. Мениджърът на "Несебър" членуваше в състава и на предишния ръководен орган, но беше депозирал оставката си заради несъгласие с водената политика. Сега обещанията са за коренна промяна в действията, която започна веднага след събранието. Взето беше решение за преструктуриране на щатните служители в БКС, утвърди се програма за работата с клубовете-членове на съюза, а особено важно беше гласуваното одобрение за пълна прозрачност в управлението на новото ръководство. Това означава най-малкото, че решенията ще се свеждат до знанието на клубовете максимум един ден след приемането им.

 

За селекционери на националните отбори на шосе бяха утвърдени Тодор Колев /Тр/ за мъжете и Живко Димитров /Кз/ за юношите. Отлична оценка получи досегашната организация на юбилейната, 60-а, обиколка на България, която ще се проведе тази година.

Представители на клубове от опозицията твърдят, че събранието било нелигитимно, но тежката дума по спора могат да имат само юристите от тяхната правна гледна точка. В четвъртък новото ръководство на БКС ще даде първата си официална пресконференция в София.