"Мери Бойс Бенд" записа "Слънчогледи" Снимки са правени и в къщата, с която са свързани едни от най-хубавите моменти от живота на Мери през последните четири години.

"Чувствахме се уютно и топло. Васил Стефанов направи красиви кадри и страхотен клип!", признава певицата. "Време беше! "Слънчогледите" е много важна песен за мен и момчетата. Работихме над нея повече от година. Оркестрацията направи за нас Андрей Петков. Звукозаписът е дело на Искрен Искренов от студио "Винил", където всъщност в момента довършваме записите на новия си албум", разказа вокалистката на бандата Мери.

 

 

Метафората за слънчогледите й хрумнала случайно веднъж, когато пътували към родния Бургас. "Текстът, обаче, събра мисли, които не ми дават мира отдавна... Има хора, чиито очи не забелязват красотата... А тя би трябвало да е винаги забележима и предизвикваща възхищение... Всеки човек би трябвало да има сензори да я улавя, да я търси и дори да се стреми към нея, а не – да я пренебрегва и омаловажава... И все пак, ако някои хора не виждат красивите неща, означава ли това, че не виждат и грозните?! Тогава кой е по-щастлив?! От друга страна, ако някои омаловажават и подминават красотата, означава ли това, че пренебрегват и любовта?! Не зная как да разговарям с тях... Заради всичко това написах "Слънчогледите", споделя Мери.