Албумът ще бъде представен в художествената галерия в Стария град

Албумът ще бъде представен в художествената галерия в Стария град

Михаил Заимов ще представи албума си "Созопол в образи и думи". Премиерата е на 11-ти юни, неделя, от 18.00 часа в художествената галерия на Стария Созопол. В албума той е събрал изключителни фотографии от близо 100 години и е намерил точните и лаконимни думи за всяко едно от явленията, с които Созопол остават в сърцата и историята на България.

Образите в тази книга са плод на многогодишното дирене на Михаил Заимов из антиквариати и битпазари, специализирани сайтове, частни колекции и семейни архиви на негови созополски приятели. Думите, допълващи фотографиите, са отражение на надиплените през годините откъслечни знания и истории, проектирани през личната призма на автора. Както самият той казва: "На моменти дирех отговор на екзистенциалния въпрос – по силите ли е на един човек да промени подобно пространство ведно с преследващите се в него вековни енергии? Самотният човек на фона на вечността е изключително жалък. По време на половинвековното ми битуване съм се опитвал да печеля приятели и смислени хора за созополската кауза".

Пейо Колев, създател на сайта "Изгубената България", допълва: "Рядко може да се види такава отдаденост не само на морето, но най-вече на живота, свързан с морето, в него, около него, та дори и под повърхността му. Истинска, всеотдайна любов".

Галерия