DSC_8661-1

DSC_8661-1

Михалевски: Община Бургас ще строи център в Морската

проекта за изграждане на социален дом за деца с увреждания в Морската градина. Това съобщи депутатът от "Коалиция за България" инж. Димчо Михалевски, избран от листата във Втори бургаски многомандатен район. С негово съдействие още в петък Министерството на регионалното развитие е изпратило писмо до общината в Бургас, с което се дава разрешение за изграждане на дом за деца с увреждания на мястото на старите казарми в парка.

"Министерството на регионалното развитие даде положително становище по повод второто запитване от страна на община Бургас за допускане на отклонение на строителните правила и норми при строежа на дневен център в Морската градина на Бургас", каза Михалевски  и посочи, че сега вече община Бургас и неправителствената организация "Равен старт" имат пълна свобода, за да реализират проекта, част от плана за интегрирано градско развитие на Бургас в новия планов период на ЕС.

"Народните представители от "Коалиция за България" работим активно с местната власт по важните проекти за развитие на региона", подчерта инж. Михалевски и добави, че в негово лице кметовете от областта имат верен партньор. "За пореден път опровергахме колегите от ГЕРБ, които изричат неистини, когато коментират  реализацията на определени проекти", посочи още народният представител.
Инж. Михалевски, в качеството си на председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в Народното събрание, се зае активно с решаването на проблема около строителството на центъра в Морската градина, след като бе сезиран, че общината среща трудности със строителните норми.