Милчо Талев подчинява цвета на ритъма Арт пространството трудно събра приятелите на автора, дошли да се докоснат до най-новите му творби.

"Милчо Талев е от поколенията на художниците, които балансират между сюжетната живопис и сухата абстракция. Той умело сърфира между двете като запазва свободата да се справя с ритъма, на който подчинява цвета", каза Пепа Седларска. Според нея авторът търси истинския зрител, тъй като неговата живопис не е насочена към масовата публика.

"Усещането за близостта със стихията ме зарежда за рисувам", признава Милчо Талев. Роденият в северна България художник живее от няколко години в Поморие. Сред 30-те му изложби в Швейцария, Чехия и страната, две са в бургаската галерия "Неси". Милчо Талев споделя, че все повече се култивира едно поколение, което разбира абстрактната живопис. Авторът използва цветовете като изразно средство и това си личи в картините му. "Цветът е част от комуникацията и конструкцията на творбата, той е послание, което предава конкретна идея. Добрият художник се усеща по умението да работи с цветовете, да използва суровия цвят", споделя авторът. В живописните платна на Милчо Талев зрителят усеща лекотата, с която авторът работи с цветовете. Защото те изразяват неговото душевно състояние и лекотата, с която рисува.

Снимка Етелка Пирева