T-_DAILY_LINAKAMERA_3-12_LINA_1_DSC_1725

T-_DAILY_LINAKAMERA_3-12_LINA_1_DSC_1725

Министър и зам.-министър на първия учебен ден в Бургас заедно с кмета на общината - Димитър Николов, новопостроения корпус "А" на най-новата и модерна детска градина на територията на Бургас – ОДЗ № 13 "Надежда". Година след старта на изграждането й, градината, намираща се в най-големия комплекс - "Меден рудник", е готова да посрещне 130-те свои възпитаници. В деня на откриването ще бъде дадено начало на строителството и на втория корпус Б. Детското заведение е част от Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа по проекта за социално включване на МТСП.

Зам.-министър Василева ще бъде на празника в ОУ "Георги Бенковски" в комплекс "Зорница". То е едно от учебните заведения, които ще посрещнат учениците след ремонт.
Празникът по случай първия учебен ден ще бъде уважен и от останалите заместник-кметове на Бургас. Красимир Стойчев ще даде старт на учебната година в изцяло обновената Професионалната гимназия по транспорт, Атанаска Николова ще посети Английската гимназия, Лорис Мануелян ще присъства на тържеството в Математическата гимназия, Костадин Марков ще бъде в ОУ "Братя Миладинови", а Божидар Кънчев – в СОУ "Св.св. Кирил и Методий".
1 949 първолаци ще прекрачат за първи път днес училищния праг в община Бургас.