Министърът на спорта хвали колоездачен клуб "Несебър"

"За шестте години от регистрацията си сте се справили с най-важната задача – да изградите кадровата пирамида. Разполагате с отбори във всички възрастови групи, което е гаранция за продължаване на успехите. Радващо е, че печелите стартове и авторитет не само у нас, а и в чужбина. Пожелавам ви и догодина да разнасяте славата на България по европейските пътища", заяви доц. Нейков, като даде отлична оценка за взаимоотношенията на КК "Несебър" с обществените организации в лицето на Българския колоездачен съюз и местната община.

 

Министърът на спорта се ангажира да помага за изграждането на многофункционалната спортна зала по съвместния проект на колоездачния клуб и община Несебър. Доц. Нейков поздрави лично кмета Николай Димитров за отредения терен и обеща да се застъпи лично пред федерациите на 12-те вида спорт, които ще се практикуват в залата. Идеята е с общи усилия проектът да се реализира в по-бързи темпове.

Възползвайки се от близкото партньорство между КК "Несебър" и Еди Меркс, министърът отправи покана към легендарния белгийски майстор на педалите да гостува догодина в спортното ведомството, за да бъде удостоен с високо спортно отличие.