Митничари пресякоха 5 опита за контрабанда

2 600 къса / 130 кутии/ от контрабандните цигари са открити в шофьорската кабина на влизащ в страната от Турция през Лесово ТИР с българска регистрация.  Още 2 400 къса /120 кутии/ цигари са иззети в Лесово при митническа проверка на лека кола "Ауди" с румънска регистрация, пътуваща от Турция през България за Румъния. Всички конфискувани  250 кутии цигари от пет различни марки са с надпис "FOR DUTY FREE SALE ONLY". За цигарите са съставени два акта за нарушение на Закона за митниците срещу шофора на камиона-български гражданин с инициали А. Н. от гр. София и пътуващата в "Ауди"-то румънска гражданка P. F.

 

Още два акта за нарушение на Валутния закон са съставени срещу румънските граждани V.S. и I.R. на митнически пункт Малко Търново, след като в личния им багаж са открити при проверка общо 7 пакета със 408 грама употребявани златни накити. Двамата румънски граждани са пътували с лек автомобил в посока от Румъния към Турция.

На митнически пукт Малко Търново са иззети и контрабандни 54 флакона маркови парфюми, предимно в опаковки по 100 ml, при митническа проверка на туристически автобус с пътници,по маршрут от Турция за България. След като всеки един от пътниците е представил багажа си за проверка, в багажното отделение на автобуса са останали две полиетиленови торби пълни с парфюми, за които и шофьорът и пътниците са отрекли, че не знаят чии са. По случая е съставен митнически акт срещу неизвестен нарушител.