Младежите на БСП осъждат полицейското насилие

Повод за нея стана случая с полицейския произвол с внук на Никола Станчев."Ние смятаме, че подобен род действия са недопустими и са в разрез със задълженията, които обществото е вменило на органите на реда. За това призоваваме ръководството на МВР да извърши всичко необходимо за недопускането в бъдеще на подобен род неправомерни действия от страна на своите служители. Съзнаваме изключително тежките условия, при които работят българските полицаи и огромното напрежение, на което са изложени те. Разбираме, че същностната реформа в МВР е стопирана и това се отразява върху всеки редови служител на Министерството. Ето защо се обръщаме към ръководството му с призив наред с показни медийни изяви да влезе надълбоко в проблемите на системата, за да работи тя наистина в защита на гражданите", се казва в декларацията на червените младежи.

 

Според тях "няма как демонстрираната от това управление безпардонност и неуважение към собствения му народ да не мутира в подобни прояви на полицейски произвол". Младежите заяви, че ще следят случая с Николай Стоянов - внук на Никола Станчен, и ще настояват за отговорност на виновниците за инцидента.

"Ние от МО в БСП – Бургас искаме да подчертаем, че винаги сме подкрепяли Министерство на вътрешните работи в борбата му с организираната престъпност, но ще реагираме по подобен начин, когато бъдат нарушени правата на невинни български граждани", се казва още в декларацията.