SDSMladi

SDSMladi

Младите от СДС с акция "Бабичките нямат цвят" на обитателите на дом за стари хора  "Цвета и Анка Върбанови", който се намира в центъра на града. Най-много усмивки предизвикаха Дончо Златев и Васил Сидеров, защото се оказаха приятна компания за мъжете и жените, които са най-посещавани около празници, но не и в обикновени делнични дни.

"Покрай събитията в последните седмици много  често чуваме познатия лозунг "червени бабички". Ето - ние сме от СДС и нашата акция носи названието  "Бабичките нямат цвят". Нарочно не отидохме в дома на празник или по време на кампания, защото тогава ходят всички – важно е да има някой и през останалото време.  Гледаме на обидите "червена бабичка", като на шаблон, сложен от една лява политическа сила, за да експлоатира възрастните хора. Парите на тези хора бяха изхарчени  от същата партия, така че не трябва да слагаме етикети. Няма значение  дали са сини или червени, самите те  казват, че са бели, защото вече са им посребрели косите", каза областният председател на младежкото СДС – Дончо Златев. Той и авторът на идеята – Васил Сидеров бяха посрещнати от социалния работник Вероника Василева и медицинската сестра в дома.

"Подсигурихме с лични средства една закуска, като подарък от нас. Поговорихме си с жените и мъжете,  разбрахме за техните проблеми, и,  че се чувстват уютно тук. Единственото, от което имат нужда,  е повече компания – някой, който да ги посещава и извън празниците и официалните поводи. Затова сме тук", каза Васил Сидеров – зам.-областен председател на МСДС.

В дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" живеят около 30 души, които се радват на перфектни условия и грижа от страна на персонала. Te  се усмихнаха  от сърце, като разбраха, че гостите им са от СДС и се възползваха от възможността да поговорят с тях, с какво се занимават и как се справят в днешно време.  

"Понеже отскоро възстановихме младежката организация на СДС, решихме, че преди да започнем да помагаме на младите трябва първо да помогнем на старите хора, които са били тук преди нас и да почерпим от техния опит", допълни Дончо Златев.

Той и Васил Сидеров обещаха отново да се върнат в дома и да зарадват хората в него.