DSCF7469

DSCF7469

Момчетата на Черноморец - еднолични лидери в класирането

от Държавното първенство за момчета, родени 2003 г. и по-малки. Мачовете от група "А" се играха на басейна в комплекс "Меден рудник", където възпитаниците на треньора Петър Йонов оправдаха очакванията и заслужено станаха еднолични лидери във временното класиране на първата шестица.

Отборът на "Черноморец", в чийто състав само двама състезатели са във възрастта, спечели с лекота двубоите, допускайки и в петте срещи по пет гола. Бургаските ватерполисти започнаха с убедителна победа 16:5 срещу "Славия", като с двуцифрен резултат завърши и срещата им с "Ботев 2000" /Враца/ - 11:5.

В морските дербита "акулите" се справиха с „КПС Варна" със 7:5 и с "Черно море" с 6:5. В последния мач от първия финален кръг повече време в игра записаха резервите в бургаския тим и "Черноморец" победи столичния „Локомотив Н.Н." с 9:5.

Великолепна и постоянна игра във всички мачове направи капитанът Виктор Узунов. С реализираните от него 16 гола във вратата на съперниците той се утвърди като един от най - талантливите състезатели в тази възраст.

С отличните си изяви пред мрежата стожерът на "акулите" Александър Раднев също категорично може да се посочи като най-добрия вратар при момчетата.

"Продължаваме да изграждаме звездички, да работимDSCF7450 за израстването на нашите състезатели", заяви старши треньорът Петър Йонов, който даде много добра оценка за играта на отбора.

"Съществена роля за добрата форма и успешното представяне на нашия тим в този първи финал изигра международният турнир „Черноморска купа", чието пилотно издание беше в средата на месец май. Надявам се успехите на момчетата да дадат импулс за достойно представяне и на останалите ни отбори, които играят в първата шестица и също преследват медали", допълни още Йонов.

След първи финален кръг актуалният вицешампион при момчета - „Черноморец", е едноличен лидер в първата шестица с актив от 15 точки и голова разлика 49:25. Три отбора с по 9 точки заемат следващите позиции. Втори е „КПС Варна", трети „Черно море" и четвърти „Славия". Пети и шести в класирането са „Ботев 2000" с 3 т. и „Локомотив Н.Н." с 0т.

Така шансовете на бургаските ватерполисти за шампионската титла в настоящия сезон са много големи. Въпреки това "черноморци" не могат да бъдат спокойни, тъй като домакин на заключителния втори финален кръг ще е Варна, където винаги се играе много трудно.

Всички резултати: "Черноморец" – "Славия" 16:5, КПС "Варна" – "Ботев 2000" 15:7, "Черно море" – "Локомотив Н.Н." 15:2, "Черно море" – "Ботев" 12:5, "Локо Н.Н." – "Славия" 4:12, "КПС Варна" – "Черноморец" 5:7, "Славия" – "Черно море" 10:7, "Ботев" – "Черноморец" 5:11, "Локо Н.Н." – "КПС Варна" 4:12, "Черноморец" – "Черно море" 6:5, "Славия" – "КПС Варна" 7:9, "Ботев" – "Локо Н.Н." 9:5, "Славия" – "Ботев" 8:3, "Черноморец" – "Локо Н.Н." 9:5, "Черно море" – КПС 9:8.