26 са местата за електровелосипеди в града. Снимка Община Бургас

26 са местата за електровелосипеди в града. Снимка Община Бургас

Монтираха още 11 стоянки за електровелосипеди, които се отдават под наем, на няколко места в Бургас. Устройствата вече работят на велостоянките "Двете брези", на улица "Никола Петков", в комплекс "П.Р. Славейков", при Бургаския свободен университет и спортна зала "Бойчо Брънзов".

В момента колонките за паркиране от този тип са 26, а на разположение на гражданите има 20 електровелосипеда. Когато не са в движение, те се зареждат на устройствата за паркиране. При нормален режим на работа и пълна батерия, велосипедите могат да изминат 35-40 километра.

Наемането на електрически велосипед става само чрез велокарта, която се издава в Транспортната къща на улица "Александровска" №106. 

В Бургас електровелосипеди под наем се предлагат от 2016 година. Практиката показва, че интересът към тях е много висок. Идеята на Община Бургас е чрез предлагането на този нов вид велосипед под наем да осигури на гражданите възможност за бързо и лесно придвижване в града с транспорт, който не замърсява околната среда.