Морското училище изправи с настроение и емоции своите абитуриенти

Морското училище изправи с настроение и емоции своите абитуриенти

Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, изпрати своите абитуриенти от "Випуск'2022". Дванадесетокласниците от специалност "Корабоводене - морско" за последен път прекрачиха прага на своето любимо училище! Учениците бяха развълнувани знаейки, че отварят нова страница в своя живот. Гости на събитието бяха родителите на учениците, развълнувани и щастливи да видят децата си успешно завършили своето обучение в Морското училище.

"Скъпи зрелостници, последен час, последен звънец, последно сбогом със съучениците си, с учителите и училището! От днес Вие поемате по своя самостоятелен път!  Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си! Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители! Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на ПГМКР "Свети Никола"!, пожела директорът на гимназията Христина Жабова.

Настроението в последния учебен ден за абитуриентите бе празнично и приповдигнато, изпълнено с много емоции. Влизайки за последен път в класната си стая учениците, ги очакваше украсена с балони в тематично синьо стая и много изненади! Родители, ученици и преподаватели отправиха празнични слова към абитуриентите. В знак на благодарност абитуриентите от "Випуск'2022" подариха картина с морски пейзаж, за да оставят следа след себе си.

Галерия