Две нови специалности презентираха възпитаници на ПГМКР Свети Никола. Снимки Лина Главинова

Две нови специалности презентираха възпитаници на ПГМКР Свети Никола. Снимки Лина Главинова

Бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" ще приема ученици след завършен VII клас и успешно положени изпити за учебната 2019/2020 година в две специалности. Те бяха презентирани за първи път от ученици на Морското училище на изложението "Къде да уча?", което се провежда на 26-ти и 27-ми март в културен център "Морско казино". То се организира за втора поредна година от Центърът за подкрепа на личностното развитие. Форумът бе открит от зам.-областния управител на област Бургас Севдалина Турманова.

Освен осмокласниците, които са избрали за учат в Морското, в залата бе и директорът на училището Христина Жабова и техни преподаватели, за да подкрепят първата изява на учениците. Специален гост на събитието бе капитан III ранг доц. д-р Ивайло Бакалов от факултет "Инженерен", катедра "Корабни силови уредби" във ВВУ "Н.Й.Вапцаров" - Варна.

Две са специалностите, по които ще се приемат бъдещите осмокласници - "Корабоводене и корабни машини и механизми" и "Данъчен и митнически контрол".

Галерия