Чартърният сезон на летище Бургас започна. Снимка Черноморие-бг

Чартърният сезон на летище Бургас започна. Снимка Черноморие-бг

На "Летище Бургас" очакват пет чартърни полета с туристи днес. Чартърният сезон започна на 26-ти юли с полет от Амстердам. Така, макар и с три месеца закъснение, летният сезон по Черноморието започва. 90% от пътниците, които се очакват са пристигнат ще почиват в Слънчев бряг..

За днес са заявени чартърни полети от Будапеща и четири полета от Германия - , Хановер, Лайпциг, Дюселдорф, Берлин.

Първите туристи кацнаха на летище Бургас с полет от Амстердам

Официалното начало на активния сезон е 1-ви юли. Забавянето е заради пандемията от COVID - 19.  Хотелите в Слънчев бряг, които ще работят, са предприели всички противоепидемични мерки.

"В понеделник ще внеса до Външното министерство писмо от Бургас за това, че повече от 30 процента от туристите в нашия регион са извън Европейския съюз, да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и тези, които са извън Европейския съюз. Така ще може да поемаме полетите от държавите от бившия соцлагер, които не попадат в списъка на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме такива туристи", каза кметът на Бургас Димитър Николов