НАП запечатаха 5 бензиностанции във Варна , а четири са били свързани с НАП.

Припомняме, че до края на изминалата 2010 година всяка бензиностанция в страната трябваше да свърже фискалната си система с Националната агенция за приходите. Масираните проверки на бензиностанции в града и региона целят да се установи спазени ли са тези изисквания. 

14 мобилни екипа от инспектори от отдел "Оперативни проверки" при НАП Варна ще проконтролират 40 обекта за продаване на гориво през следващите дни в града. Общият брой на бензиностанциите в региона, които предстои да бъдат проверени е 230. Инспекторите посещават както бензиностанции от големите вериги, така и малки обекти за продажба на акцизни стоки.

На бензиностанциите, които не са изпълнили законовото изискване да свържат касовите си апарати с НАП, от днес ще бъдат налагани санкции, които могат да достигнат до 10 000 лв. Инспекторите по приходите са предприели действия за затваряне на търговски обекти, които не са спазили закона, но продължават да работят. 

Общият брой на проверените бензиностанции в региона е 68, от които са запечатани 26.
Инспекторите от "Оперативни проверки" са установили, че 16 от проверените обекта в региона не са работили днес, поради обявена от тях профилактика. Масираните проверки на бензиностанции продължават на територията на цяла Североизточна България.

 

 

Днес+