Фестивалът ще се проведе в края на октомври. Снимки ДЮН

Фестивалът ще се проведе в края на октомври. Снимки ДЮН

Набират доброволци за танцовия спектакъл "Храм". Зад първия сетивен спектакъл - лабиринт стоят Фестивалът за съвременни изкуства "Вода" и Театър на сетивата - София.

Тазгодишното издание на "Вода" ще се проведе от 22-ри до 29-ти октомври 2020 г. Ще бъдат представени три артистични акции в три пространства в Бургас с участието на местни артисти.

Театър на сетивата София ще проведе 5 дневно обучение, в което ще вземат участие 15 млади артисти и дебютанти от Бургас.

Изисквания към кандидат-доброволците:

- да бъдат чувствителни, присъствени, интуитивни, креативни, иновативно мислещи, прецизни, умеещи да се движат точно във времето хора (възрастта не е основен критерий), с уникален набор от артистични и/или технически умения (колкото по-необичайни толкова по-добре).

- да се включат в творческия процес, репетициите и представянето на спектакъла пред публика за целия срок на проекта – от 22 до 29 октомври 2020 г. като заетостта е целодневна.

- предимство ще получат кандидати, които изразяват готовност да продължат да участват и развиват първото сетивно представление в Бургас и след края на обучението и фестивала. 

Ако се разпознавате в това описание, изпратете кратко представяне на себе си, артистично портфолио (ако имате такова) и защо искате да се впуснете в това приключение. Не забравяйте да ни напишете и контакти за връзка. Очакваме кандидатурите ви на [email protected] до 16 октомври 2020 г.

Селектираните участници – до 15 души, ще преминат през безплатно обучение в методите на сетивния театър с екипа на Театър на сетивата София - пионери в развитието на този жанр у нас. Те ще получат и скромно възнаграждение за участието си в спектакъла.

Галерия