Над 100 изпълнения на "Spirit of Burgas" На феновете не им остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще прекарат времето си в трите нощи, обещаващи незабравим звук и уникално визуално шоу. На основната сцена ще се изявят признатите за най-авторитетна група на всички времена "The Prodigy" ще са хедлайнерите на 13 август, подгрявани от българската банда "Gravity Co." и от пионерите на електро-рок-амбиента "Apollo 440".

 

Като поддръжник на дръм-енд-бейс сцената, "Spirit of Burgas" отново се довери на букинга на H.M.S.U.  Със съдействието на българската дръм-енд-бейс организация, признатият за най-добрия в този стил DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ, заедно с MC GQ, подкрепени преди появата си от Acidtrip, Konspirator и Mocks.

Гвоздеят на 14 август ще е лайфа на "Unkle", предшествани от някогашния фронтмен на "House of Pain" – носителят на "Грами" "Everlast" и родната група "Остава". След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Shadow, подгрян от "Solardip" и "Chaves".

Мулти-сетивното шоу на "Gorillaz Sound System" ще е основният акцент на 15 август. D2 ще стартират вечерта, последвани от активиста Serj Tankian. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча  - хип-хопъра Grandmaster Flash.

Jack Daniel`s Rock Stage и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Bicheto, Vendetta, Last Hope, A-Moral, Sickflag и D.S.O.L. Във втората градусът ще се повиши с Wickeda, Svetlyo & The Legends, Otriad 13, Kartzer, Booze Brothers и Default. На финалната права ще застанат британците O`Kasan и италианските Bandity, подгрявани от Urban Grey, Vrani Volosa и Smallman.

Ъндърграундът си има запазено място на сцената "На тъмно", където първите акорди ще бъдат изсвирени от Ogi23, последвани от Independent, бандата на Doctors Gogo, Sub Zero Farm, Q-Check и за десерт - La Muchedumbre. Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с Oратница, Samba band, DJ Dharba, за да завърши с  ритмите на оркестър "Чумерна". Завършекът обаче ще е само за въпросната вечер, защото на следващата на тъмно ще влязат Аборт, Нови цветя и Кокоша глава. А Ерекция и All Inc. ще предшестват същинският финал тук, отреден на "Ревю".

Електронната сцена също има свой президиум на територията на SPIRIT of Burgas и той е с холандско представителство в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август. Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez. А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.

Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на SPIRIT of Burgas. Zion LionZ са домакините в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер. Във втората Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots. В третата вечер ZionLionZ ще посрещнат на своята сцена Daft Dub, Skiller и King BDJ.

Входна порта към фестивалното градче ще бъде Blues & Jazz сцената, а изненадата на SPIRIT of Burgas тази година ще е диско сцената Performer`s Arena.

Това, което ще обедини стотиците гости на "Spirit of Burgas", независимо коя от всички сцени са избрали, е марката Beck’s – основен партньор на събитието. Немска марка бира номер едно ще бъде неизменен "хедлайнер" на горещите музикални емоции по време и на трите фестивални вечери. Част от феновете ще имат шанса да станат свидетели на шоуто на всички имена от световната и родна сцена като спечелят билет за "Spirit of Burgas" от Beck’s. Входът за трите музикални вечери е само една от наградите, които чрез специална промоция марката раздава до края на м. юли.  Всяка една от тях ще нажежи до максимален предел очакването от срещата с артистите, а подробна информация за това как наградите могат да бъдат спечелени има на www.becks.bg.

"Spirit of Burgas" e фестивал с едва дву-годишна история, но за времето на своето съществуване показа, че и в България може да се случи събитие от толкова голям мащаб, събиращо не просто стилово разнообразие от музика, но и обединяващо различни общности от хора на едно място.

Еднодневен фестивален билет струва 50 лева (25 евро), тридневен – 120 лева (60 евро). Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

На входа на фестивалното градче - еднодневен фестивален билет струва 60 лева (30 евро), тридневен - 140 лева (70 евро). Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.