OIC

OIC

Над 1000 предложения за България 2020 Те бяха дадени в 15-те открити приемни за жители на 13-те общини от региона. Така от ОИЦ отчитат успешен старт на националната кампания "Да създадем заедно България 2020".

Интересът на хората, които участваха в анкетата с основен въпрос: "Как да направим своя град (населено място), по-добър с европейски средства?" бе сериозен, като голяма част от тях се включиха в допитването с интересни и ценни препоръки. Не липсваха обаче и граждани, които обезверени от трудния си живот, липсата на позитивни промени, бавния напредък на страната във всяко отношение, отказаха да участват, като по този начин засвидетелстваха своя скептицизъм към скорошни промени.

До края на следващата седмица ще бъдат събрани всички попълнени анкетни, както и тези подадени на електронната поща на центъра – [email protected]. След това резултатите ще бъдат обобщени за всяка една община от областта поотделно, като основните предложения ще бъдат анализирани в детайли.

Втората част на кампанията ще се проведе от 16-ти до 30-ти април, когато анализът, изготвен на базата на предложенията на жителите на населените места, ще бъде предоставен на представители на съответната община, за която те се отнасят. На тези срещи ще бъдат поканени  граждани и бенефициенти, на които ще бъдат раздадени и информационни материали, отнасящи се за новия програмен период 2014 - 2020 година.