Vot2014

Vot2014

Над 2 500 души иззвън списъците за вота във Варна в Община Аврен, в които до скоро улиците са нямали имена, а къщите - номера. Това е пораждало много проблеми за местните, когато им се наложи например да повикат линейка.

Да упътиш някой гостенин на селото обаче си е било истинско предизвикателство. Наскоро на тези проблеми се слага край. По улиците на селото вече гордо стоят табели с имената им. Предстои да се сложат и такива с номерата на къщите. Заради промяната обаче жителите на селото изпадат от избирателните списъци за предстоящия евровот, тъй като вече са с различен адрес от записания в личните им карти. Там все още срещу адрес пише само: село Близнаци, община Белослав, предаде nakratko.bg.
Кметът на Близнаци Димитър Димитров казва, че хората трябва да се пререгистрират с нови адреси. Макар да не са длъжни, тъй като им носи и разходи по смяна на лична карта, близо 150 души вече са се пререгистрирали и са в избирателните списъци. Повече от 350 обаче засега са извън тях. За тези хора се чака решение на ЦИК. Единият от възможните варианти е допълнително вписване в деня на вота.
Средната активност в Близнаци по време на избори надвишава 70%. Хората са категорични, че за тях е важно да упражнят правото си на глас. Местните са убедени, че ще могат да гласуват и никой няма да ги лиши от правото им.