bolnica.spesno

bolnica.spesno

Над 800 чужденци лекувани в МБАЛ. Пострадали при падане от джет и колело които предпочитат услугите на МБАЛ Бургас, когато им се наложи. Те посещават болницата и по няколко пъти. 

Най-честите диагнози на туристите през летния сезон са били свързани с травми, получени при ползване на водни атракции – банани, джетове, рикши, велосипеди. На второ място са оплаквания от различни летни вируси. Това лято на паркинга на болницата няколко часа престоял цял автобус с полски летовници, които получили хранително натравяне. Туроператорската фирма ги докарала за спешно лечение, за да се закрепят за няколко часа и да успеят да се приберат у дома.  
Бременни чужденки също търсят помощта на гинеколозите в Бургаската болница, през лятото има и две регистрирани раждания. 
Лечението на чужденците се поема от техните здравни каси или застрахователни компании. МБАЛ Бургас е включена в каталозите на всички големи застрахователи, а чуждестранните посолства я препоръчват на своите туроператорски фирми като надеждна болница. През пролетта представител на МБАЛ Бургас участва и в Световната конференция на застрахователите от туристическата индустрия. Това бе единствената болница от цялата страна, получила покана за престижния форум.