Максималните температури по Черноморието ще са между 26° и 30°. Снимка Петя Добрева

Максималните температури по Черноморието ще са между 26° и 30°. Снимка Петя Добрева

Днес ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд над Западна България и Родопската област ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно до силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в крайните югозападни райони до 36°, в София 28°-29°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен, предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.