Утре над Централна България ще преобладава слънчево време. След обяд и над западните райони облачността ще намалее

Утре над Централна България ще преобладава слънчево време. След обяд и над западните райони облачността ще намалее

През нощта времето над много райони от страната ще се изясни, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Значителна ще се задържи облачността над Западна България и по Черноморието. Вятърът временно ще стихне и на места в котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса.

Утре над Централна България ще преобладава слънчево време. След обяд и над западните райони облачността ще намалее и мъглите ще се разсеят.

Над крайните източни райони облачността ще е предимно значителна, без валежи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, по-ниски - в районите с трайна мъгла.

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността бавно ще намалява, след обяд над много райони - до предимно слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък и събота от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите, отначало дневните, ще се повишат - на места в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е умерен и силен, ще надхвърлят 15 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна.

В петък на места от запад на изток ще превали дъжд, в събота ще е почти без валежи.