Инвестицията за реконструкцията на надлеза е на стойност 700 000 лева. Снимки АПИ

Инвестицията за реконструкцията на надлеза е на стойност 700 000 лева. Снимки АПИ

На финален етап е реконструкцията на селскостопански надлез над път II-73 Шумен – Лозарево – Карнобат, при 89-ти км в района на Карнобат. Предвижда се движението по надлеза да бъде пуснато преди началото на активния селскостопански сезон, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Инвестицията е за над 700 000 лева. и е от националния бюджет. Завършиха дейностите по горното строене на надлеза, в момента се изпълняват асфалтовите работи на съоръжението. След приключването им предстои полагането на хоризонтална маркировка, пътни знаци, ограничителни системи и парапети.

Съоръжението е с дължина 36 метра и е с особено значение за местната земеделска индустрия, тъй като свързва съседни обработваеми земеделски площи, които са разделени от второкласния път Шумен – Карнобат. Поради увреждане при пътен инцидент от извънгабаритно превозно средство съоръжението не е използвано в продължение на години. С реконструкцията на надлеза ще се осигури безопасното движение както по второкласния път, така и  на преминаващата селскостопанска техника в участъка. 

Галерия