Наградиха най-добрите рисунки за Бургас 97 ученици от общо 15 бургаски училища, разпределени в две възрастови групи – 4-7 клас /I възр.гр./ и 8-11 клас /II в.гр./, се включиха в конкурса за рисунка на тема "Моят роден край". По време на изложбата бяха отличени с награди 11 – те най-добри ученически рисунки.  Наградените рисунки бяха оценени от авторитетно жури с председател художника и преподавател в ГРЕ "Г. С. Раковски" Йордан Маринов и членове – художниците Станислав Вардев и Фоти Фотев.

Наградите – книги и енциклопедии, на отличените ученици връчи лично заместник – кметът с ресор образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева и приветства всички участници в конкурса за рисунка, за това, че са уловили и пресъздали много точно символите и духа на родния Бургас.

Рисуваните произведения на бургаските ученици изобразяват едни от най-значимите и романтични места в града – Моста, Ж.П.Гарата, Часовника, лодките, пристанището, Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас.

Престижното първо място в I възрастова група грабна 6 – класникът Янко Михайлов от ОУ "Христо Ботев" в кв."Победа". Второто място зае Петър Стоянов от 5 клас в ОУ "П. К. Яворов", а трето – Константина Бухлева /5 кл./ от ОУ "Св. Климент Охридски". Поощрителни награди в тази възрастова група получиха Валентин Станчев /6 кл./ от ОУ "Васил Левски" – град Българово и Алекси Стоянов от 5 клас в ОУ "Добри Чинтулов".

В II възрастова група с I място бе отличена Виктория Златева /11 кл./ от ПМГ "Акад. Никола Обрешков", с II – Мая Иванова /8 кл./ от ГРЕ "Г. С. Раковски" и III награда за Тони Димитрова /10 кл./ от Търговската гимназия. Ана-Мария Коева /10 кл./ от ПМГ "Акад. Н. Обрешков", Янчо Георгиев /11 кл./ от ГРЕ "Г. С. Раковски" и Борислава Иванова /11 кл./ от ПГ по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето".

Ученическите изобразителни творби, презентациите и есетата по това направление на проекта ще могат да бъдат разгледани и на интернет сайта: www.programa-schools.burgas.bg