По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 131 ал.1 от Наказателния кодекс. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 131 ал.1 от Наказателния кодекс. Снимка Архив Черноморие-бг

Нападнаха охранител в магазин за хранителни стоки в Бургас, защото не допуснал клиент без маска, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Инцидентът е станал на 14-ти май. Във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за инцидент в хипермаркет в комплекс "П.Р. Славейков", при който пред магазина спрял автомобил с бургаска регистрация, от който слезли двама мъже и нанесли удари на 31-годишния охранител в областта на главата с твърд предмет.

Според потърпевшия причина за нападението била недопускането на единия от двамата нападатели на територията на магазина по-рано, тъй като не е разполагал с предпазно средство за лице - маска. В резултат на бързите полицейски действия са установени и задържани извършителите на деянието – това са двама бургазлии - 50-годишен криминално проявен и 18-годишния му доведен син. Констатирано е, че в магазина не е допуснат 50-годишния бургазлия. Мъжете направили пълни самопризнания за извършеното от тях деяние. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 131 ал.1 от Наказателния кодекс.

Според заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, носенето на маски е задължително за закрити обществени места, сред които и хранителните магазини.

Противоепидемичните мерки остават до 14-ти юни