ObshtinaVarna5

ObshtinaVarna5

Насърчават спорта във Варна с европари с общините Кавала, (Гърция), Варшава, (Полша), Нюрнберг, (Германия) и Стрьомщад, (Швеция). Партньори на водещата организация от Гърция са още два български града - Банско и Русе.

Проектът, който ще стартира на 17-ти февруари, е по програма "Подготвителни действия  в областта на Европейски партньорства за спорта". Общият бюджет е в размер на 180 000 евро, като 59% се покрива от фондовете на ЕС, 20% от община Кавала и 21% от гръцки спонсори. Останалите партньори по проекта, сред които и Варна, участват безвъзмездно.

"Europe is our Playground" е насочен към насърчаване на традиционните европейски спортове, които са важна част от нематериалното културно наследство на Стария континент. Задачата на участниците в проекта е да популяризират разнообразното спортно наследство на Европа чрез организиране на срещи, състезания, представящи местни игри и връзката им със съвременния спорт, изграждане на сайт, изработка на интернет игра от подбрани традиционни състезания, студентски конкурс за есе и др.