Наталия Недялкова получи цветя от шефа на отдел Култура към община Бургас Петър Парушев. Снимки Лина Главинова

Наталия Недялкова получи цветя от шефа на отдел Култура към община Бургас Петър Парушев. Снимки Лина Главинова

29 стихотворения и поема в проза "Перила към небето" събра в едно Наталия Недялкова. Книгата на бургаската журналистка и поетеса носи едноименното заглавие на поемата. Това е втората стихосбирка на Недялкова и се издава с финансовата подкрепа на Община Бургас и под щемпъла на издателство "Либра скорп". Премиерата на новата поетична рожба на Наталия събра колеги, приятели, фенове на литературното слово в Дома на писателя. Изявата е част от програмата на тазгодишните "Есенни литературни празници".

"За този, който е разбрал, че може да лети дори и без криле ще стигне на високо…", "Магията е в словото и в мисълта - и като тяхното вълшебство друго няма…", "Корените стремят се смело към небето, защото имат здрави корени..." Поетичните строфи са само част от стиховете, които включва в книгата си Недялкова. Те звучаха на фона на песента "Стълба към небето" на "Лед Цепелин".

"Идеята да напиша поемата в проза "Перила към небето" се роди след една среща с членове на Клуба на фатастите в Бургас. Тогава ми предложиха да участвам и да напиша белетристична творба", сподели пред сайт "Черноморие" Наталия Недялкова. След творбата, се раждат и друтиге 29 стихотворения, включени във втората и стихосбирка.

Защо "Перила към небето"? Отговорът го дава самата авторка: "Колкото и да стоим твърдо на земята, да не забравяме, че над нас има небесно царство".

"Стиховете на Наталия Недялкова ни провокират да се вглъбим във философските и етичните проблеми на днешното съвремие. Поетесата прави опит да даде свой отговор на вечните човешки въпроси, пречупени през чувствителността и сетивността на съвременната жена", каза на представянето на книгата поетът Иван Сухиванов, който е и редактор на "Перила към небето". "Случайно или не  ръкописът на втората и стихосбирка на Наталия, както и на първата и книга "Театъра  на сенките" попадна при мен. Тази година Недялкова отново спечели финансова субсидия за издаване на книгата си", поясни Сухиванов. Според него, поезията на Натали е ненатрапчива.

"Книгата да полети, а на авторката пожелавам още много, много успехи", казаха издателите от "Либра скорп".

Галерия