100_2022-1

100_2022-1

Най-добрите математици идват на състезание в Бургас Досега негови домакини са били Филипините, Тайланд,  Китай, Корея, Индонезия. 

В тазгодишното състезание участват 930 математици – ученици и учители от 30 страни от цял свят. До тях кметът на Община Бургас Димитър Николов изпрати адрес, в който благодари на организаторите за оказаното високо доверие и предоставена  възможност. В писмото на Николов, което ще бъде прочетено днес пред всички участници по време на официалната церемония по закриване на първенството, се казва още: „Горди сме, че Бургас е градът в България и Европа, избран за домакин на следващото състезание.  Сигурен съм, че ще успеем да отговорим на изключително високите изисквания за състезание от такъв ранг. За нас ще бъде удоволствие и чест да ви покажем красотата на града ни. Очакваме ви в Бургас през 2013 г.!“
Бургас участва в Международното състезание по математика от 2007 година насам.  Тази година бургаските математици ще се завърнат в родния си град със знамето на първенството, което им беше  връчено от организаторите.