DSC_7993

DSC_7993

НДСВ иска данъчни облекчения за глас

общ доход", това каза лидерът на НДСВ и евродепутат Антония Първанова днес в Бургас. Предложенията за стимулите ще бъдат обсъждани след Нова година на среща инициирана от НДСВ. Участие в нея са потвърдили до този момент от ГЕРБ и БСП. "Може да се коментира точния размер на средствата, които държавата може да си позволи да отдели за това насърчаване на гласуването", допълни Първанова. Според нея, трябва да се промени и денят на вота. Изборите трябва да се правят в делничен ден, дори и той да бъде обявен за неработен. Така повече хора ще бъдат мотивирани да отидат до урните, когато знаят че на другия ден са на работа.

От жълтата партия започват и подписка за въвеждането на задължително гласуване, както е в някои европейски страни като Белгия, Люксембург, Малта, Кипър. Според Антония Първанов, колкото по-малко хора гласуват, толкова по-лесно става манипулирането на изборите и купуването на гласове.

Само двама членове на НДСВ са напуснали до този момент партията, за да отидат при Николай Бареков и неговата "България без цензура". Това са Стефан Кенов от Бургас и Таня Даскалова от Пловдив. Кенов бе в ръководството на партията, но реши да напусне и да продължи политическата си кариера при Бареков. "Говорихме с него по този въпрос, но за мен той беше взел решението още преди срещата ни. На всички е ясно, че Бареков е бъдеща патерица на БСП и ДПС в следващия парламент", допълни Антония Първанова.

На срещата й днес с членове на партията в Бургас дойде и бившият депутат от НДСВ Илчо Дуганов (на снимката в средата).