Бургаските волейболисти станаха шампиони за трети път в историята на клуба. Снимка Пресцентър Община Бургас

Бургаските волейболисти станаха шампиони за трети път в историята на клуба. Снимка Пресцентър Община Бургас

Бургаският "Нефтохимик 2010" за трети път спечели волейболната Суперлига. Бургазлии станаха първият отбор в България, който в рамките на един сезон триумфира със суперкупата, купата и шампионската титла. След като "Нефтохимик 2010" надигра във финалния плейоф ЦСКА на два пъти като домакин, се стигна и до трети пореден успех, този път в столичната зала "Христо Ботев" също с 3:1 гейма.
С 3:0 победи бургаските волейболисти станаха шампиони за втора поредна година и общо за трети път в историята на клуба. Веднага след триумфа в София, кметът Димитър Николов поздрави по телефона състезателите, треньорите, ръководството на "Нефтохимик 2010" и всички, допринесли за големия успех на бургаския волейбол. Шампионската купа и чек за 15 000 лева от Професионалната волейболна лига получи капитана на отбора Георги Братоев.
"Поздравявам момчетата за отдадеността и професионализма, които демонстрираха през цялата година. Надявам се този състав да се запази", заяви старши треньорът на шампионите Найден Найденов, който има договор с клуба и за следващия сезон.
"Закономерна победа на съперника. "Нефтохимик 2010" доминираше през целия сезон. Успехът им е напълно заслужен", призна наставникът на ЦСКА Александър Попов.
Спортният директор на ОСК "ЛУКойл" Сашо Везенков разкри, че вече се мисли за още по-мащабна селекция за новия сезон, в който отборът отново ще участва в Шампионската лига. Сред набелязаните волейболисти, с които са водени разговори, са централният блокировач Николай Николов и диагоналът Николай Учиков.