"Несебър" остана едноличен лидер в източна "Б" група

 

Гостите инкасираха първия гол в своята врата още в 9-та минута. Тогава Марков намери с пас в коридор Кокалджиев, който с удар покрай вратаря Личев откри резултата. Преди това Борислав Иванов пропусна сам срещу вратаря, който до края на полувремето беше обстрелван и играчите на "Несебър". Гостите отправиха само един удар чрез Байрев в 18-та минута, но ударът му беше твърде далечен, за да затрудни Григоров.

В началото на второто полувреме тримата нападатели Б.Иванов, Кокалджиев и З.Иванов, подпомагани от Димитров, Митев и Марков се развихриха и след канонада от удари резултатът бе покачен на 2:0. В 46-та минута Б.Иванов с прехвърлящ удар преодоля Личев, но топката бе изчистена от голлинията. Последва изпълнение на корнер и удар с глава на Митев, но този път Личев бе на мястото си. Минута по-късно З.Иванов атакува по лявото крило и поднесе топката като на тепсия на съфамилника си Б.Иванов. Личев плонжира и успя да отрази първия удар, но при добавката бе безпомощен за 2:0 в 48-та минута.

В 80-та минута Марков, в този мач най-добрият на терена, получи извеждащ пас зад бранителите на "Брестник" от Б.Иванов елиминира вратаря и макар от малък ъгъл покачи за класическото 3:0. В оставащите минути гостите се опитаха да променят резултата, но несебърската защита бе на висота и усилията им останаха напразни.

С победата си "Несебър" остана едноличен лидер в източната "Б" група с 22 точки, следван от "Спартак" - Варна и "Дунав" - Русе с по 19. В следващия кръг, на 31 октомври, "Несебър" ще играе на негостоприемния стадион в Добрич с отбора на  "Добруджа - 1919", с който имат стари сметки за уреждане.

Максим Момчилов