“Несебър” отнесе “Волов” с 4:0

Гостите имаха само един удар чрез Тодоров в 35-та минута, но той беше от твърде далечна дистанция, за да затрудни вратаря на домакините.

 

Първите 5 минути на второто полувреме бяха изпълнени с мелета пред вратата на шуменци. В 49-та минута Ирфан изчисти безадресно топката от голлинията, тя попадна в краката на Васил Стефанов и той отправи удар в движение от 30-на метра, който се оказа неотразим за вратаря Славов. В 54-та минута Мартин Стефанов получи извеждащ пас от Иванов и от 15-на метра с плътен удар покачи на 2:0. След заучено изпълнение на наказателен удар в 72-та минута Христов по чудо не вкара гол, но това се случи минута по-късно, когато той самостоятелно преодоля защитник и вратаря. В 89-та минута Костов изпълни с бомбен шут наказателен удар централно срещу вратата, Славов не успя да избие по най-добрия начин топката и с добавка Кокалджиев я прати в мрежата за 4:0.

Гостите проявиха слаба инициатива между 78-та и 84-та минута, когато отправиха два далечни удара, които бяха извън очертанията на вратата. През това време те получиха правото до изпълнят и единственият си ъглов удар, който не доведе до нищо съществено.

Футболистите и от двата отбора играха феър плей, но не и съдията Вълков, който се отличи с неадекватните си отсъждания. Първото от тях беше в 20-та минута, когато Иванов от домакините получи извеждащ пас, на скорост премина през шуменската защита, навлезе в наказателното поле и там бе съборен от вратаря Славов.

Нарушението беше очевидно за всички с изключение на рефера, който се затича от центъра и показа жълт картон на потърпевшия. Последва групов протест на домакините и втори жълт картон - за Вели. Главният съдия продължи със свирката срещу домакините и през втората част на мача. Вълков обаче не беше единствената атракция на мача. Не по-малко атрактивен беше и четвъртият съдия Енчев, който с очевидното си наднормено тегло се превърна в допълнителна атракция за публиката.

На футболния терен имаше още атрактивни изпълнения. Една част от тях бяха на голмайстора Стефанов, който след всяко получаване на топката изпълняваше каскада от финтове на място или на скорост, с които разпиляваше противниковата защита. Еламе, който пък беше последен в защита забавляваше публиката с изпълнения на тъчове, при които топката летеше по 30-40 метра и създаваше невъобразима паника сред отбраната на шуменци в наказателното поле.

И в този мач на треньора Дамянов му се наложи да прекроява състава в (пред)последната минута.От терена отсъстваше Рибарски заради вдигната висока температура, а при загрявката Митев, който беше в тимовия лист, получи разтежение и бе заменен от Костов. За пореден път обаче се и видя, че в отбора има взаимозаменяеми играчи, който са жадни за победа.”Волов” се превърна в поредната им жертва.

Максим Момчилов