"Несебър" си гарантира участие в баражите От тима за последния решителен мач за влизане в майсторската група ще отсъства защитникът Николай Костов ,получил пети жълт картон в домакинския мач с "Черноморец Поморие". В болницата остава Рибарски,претърпял операция след черепно-мозъчна травма, но се завръща след отшумяла контузия Николов.

Ст.треньорът Георги Василев заяви, че отборът се намира в оптимална форма преди мача с "Любимец" и е с мотивация за победа,която единствено осигурява директното влизане в елита.

Дали "Несебър" ще влезе през парадния вход в "А" група може да стане съвсем ясно,ако отборът победи при гостуването си в Любимец, а "Калиакра" загуби точки като гост на "Спартак" - Пловдив. Ако каварненци обаче успеят да победят, класирането ще се изяснява след последния кръг, когато "Калиакра" приема "Миньор" - Раднево. При положение, че каварненци победят в двата мача, те ще бъдат финалиста за "А" група. Така или иначе с извоювания си точков актив "Несебър" вече си е гарантирал участието в баража за влизане в групата на майсторите.

Ако обаче "Несебър" загуби в Любимец, "Дунав" победи "Светкавица", а "Калиакра" загуби един от двата си мача, тогава и трите отбора ще имат равен точков актив. Заради по-добрите си показатели между съперниците "“Несебър" ще попадне направо в групата на майсторите, а за баража се класира "Дунав".

Максим Момчилов