"Несебър" завърши 1:1 със "Спартак"

Мачът се игра на терена в "Албена" и завърши 1:1. Всеки, който е бил на мача видя, че символичните гости вместо да вкарат 5-6 гола, каквито възможности имаше, накрая можеха да си заминат и без една точка.

 

Затова зажаднялата за футбол несебърска публика очакваше домакинска победа срещу "Спартак" в първия мач на собствен терен. Очакванията обаче останаха несбъднати, макар че както никога досега,ст.треньорът Василев пусна в стартовия състав и двамата централни нападатели Стефанов и Венцислав Христов. Те бяха подпомагани с офанзиви по крилата от Иванов и Тодор Христов. Въпреки създадените няколко добри положения, през първата част на мача до гол така и не се стигна.

Гостите от Пловдив, сред които се открояваше завърналия се от Италия Красимир Чомаков, също имаха своите чисти голови възможности,които не бяха реализирани благодарение на добрата игра на несебърския вратар Симеонов,като трябва да се отчете и дозата късмет за опазването на вратата му суха.

През втората половина на мача все пак домакините се домогнаха до гол. Както в "Албена", той беше отбелязан след изпълнение на корнер.Костов центрира отляво и Стефанов отбеляза с глава за 1:0 в 61 минута. Веднага след изпълнението на центъра, докато домакините още се радваха на гола,последва атака по лявото крило, Стоянов центрира към капитана Стаев, чийто шут прати неспасяемо топката в мрежата след рекушет в напречната греда.

Останалата част на срещата премина под хаотичния натиск на домакините,които така и не успяха да застрашат сериозно вратаря Стойчев. Така след този кръг "Несебър" с мач по-малко, остана на трета позиция с 34 т. и голова разлика 36:18, а "Калиакра" с победа като гост на "Любимец" с 1:0 оглави временното класиране  с 37 т. / 31:10 преди днешният мач на "Дунав" с 35 т./26-16, който посреща "Спартак" - Варна.

В четвъртък "Несебър" гостува във Варна на "Спартак".

Максим Момчилов