Причините за инцидента са в процес на изясняване. Снимка Архив Черноморие-бг

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Снимка Архив Черноморие-бг

51-годишен несебърлия, управлявал товарен автомобил "ДАФ", предизвика катастрофа със смъртен случай и ранени, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал около 12.40 часа на 11-ти септември на улица "Хаджи Димитър" в Айтос. Товарният автомобил с полуремарке, с бургаска регистрация, се е движел от Руен и по неустановени до момента причини в района на Автогарата в Айтос отнема предимството и допуска катастрофа с пресичаща по пешеходна пътека жена. След това блъска намиращите се по улица "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства - леки автомобили и микробус.

От инцидента джип "Тойта рав 4", с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място.

В УМБАЛ - Бургас са докарани от "Спешна помощ" 6 души, пострадали при катастрофата. По данни на спешните медици от линейките други пострадали не се очакват. Трима от пациентите са леко пострадали, останалите трима - средно тежко. Предстоят още изследвания, включително образни, и консултации за уточняване на състоянието с други специалисти от болницата. По първоначална преценка на специалистите в Шокова зала, засега няма пациент с опасност за живота, съобщиха от здравното заведение.

Айтоската улица "Хаджи Димитър", от Автогара - Айтос до кръговото кръстовище, е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос. Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.