Никола Бошнаков 2 години уговарял Джеки Стоев за филм

"Ей ся" и така времето мина, докато не се събрахме", разказа Никола Бошнаков. Режисьорът дойде в Бургас, за да представи документалния си филм "Джони, Джеки и Чарли не са имена на кучета". Главни герои в него са Георги Стоев (Джеки) – режисьор, Джони Пенков – зкукоинжинер, направил десетки смешни и забавни филми и Христо Илиев (Чарли) – сценарист. Тримата работят неведнъж заедно при заснемането на филми.

 

Филмът бе показан за първи път в морския град. Домакин на премиерата бе галерия "Богориди". След прожекцията режисьорът сподели моменти около заснемането и отговори на въпроси на зрителите.

Снимките са започнали, когато тримата вече са работили по съвместния си филм за отец Иван от Нови хан. "Те са много ведри хора. Приятно е да се общува с тях. Стремежът ми беше да хвана духа на компанията", разказа Бошнаков. Той призна, че се е опитвал да ги режисира, но на моменти това му се е отдавало трудно.

Общо тримата отдадени на киното Джони, Джеки и Чарли имат 46 международни награди за филмите си. А сборът от годините им е 217,5.