БСП са готови за местни избори и за предсрочни парламентари. Снимка Лина Главинова

БСП са готови за местни избори и за предсрочни парламентари. Снимка Лина Главинова

До края на годината или най-късно догодина ще има предсрочни парламентарни избори. Това заяви Николай Тишев - народен представител от коалиция "БСП за България", избран от Втори многомандатен район - Бургас. "Вървим с бързи крачки към предсрочни избори и това личи от факта, че правителството скача от скандал в скандал. Първо беше ратификацията на Истанбулската конвенция, след това сделката с продажбата на ЧЕЗ, последвана от промените в Наказателния кодекс", аргументира се Тишев.

"Докато не мине българското председателство на ЕС няма да има избори. Това обаче може да стане до края на годината или в най-лошия случай да съвпадне с редовните избори за Европейски парламент през 2019 година", каза още Николай Тишев.

"Тихо, но упорито работим за местните избори, които ще се проведат през есента на 2019 година", допълни областният лидер на БСП Стойко Танков. Червените тепърва ще започнат разговори за евентуални коалиционни партньори, с които да съставят общи листи за общински съвети по места. "Ще водим разговори предимно с организации, не с партии", каза пред "Черноморие" Танков. От БСП обаче няма да бързат да обявяват кандидатите си за кметове в общините в областта, в това число и в Бургас. "Като знаем маниера на ГЕРБ да мачка и манипулира, ще внимаваме кога ще обявим кандидатите си", допълни Николай Тишев.